Over mij

Na mijn opleiding Gezondheidswetenschappen met afstudeerrichting Bewegingswetenschappen, ben ik in verschillende functies binnen de Gezondheidszorg werkzaam geweest.

Met ons gezin hebben we drie jaar in Amerika gewoond. Verbijsterd was ik over de ongezonde leefstijl en het overgewicht van vele Amerikanen. Niet voor niets dat Jamie Oliver in die tijd ‘Food Revolution’ (voor een gezonde schoolkantine) is gestart en Michelle Obama met ‘Let’s Move’ Amerika aan het bewegen probeert te krijgen. Initiatieven waardoor ik geïnspireerd werd om in de toekomst hier een bijdrage aan te willen leveren.

Daarnaast werd ik zelf ervaringsdeskundige, als het gaat om overgewicht. Na het overlijden van mijn vader kwam ik in korte tijd erg veel aan. Alle alarmbellen gingen af! Ik was volgens de BMI-normen OBEES!!!

Ik begreep niet hoe dit kon gebeuren en wist ook niet goed hoe ik dit kon stoppen. Naar mijn idee was ik niet ongezonder gaan eten of minder gaan bewegen, mijn eet- en beweegpatroon waren hetzelfde gebleven, dacht ik…

Door een aanvullende opleiding te volgen, waardoor ik inzicht kreeg in mijn daadwerkelijke leefstijl, ben ik terug op een gezonder gewicht. Mijn motivatie om iets voor anderen hierin te willen betekenen is hierdoor alleen maar groter geworden. Mijn samenwerking met Fysiofit Vught maakt het mogelijk mensen beter te kunnen helpen bij ‘stappen’ naar een gezondere leefstijl en gezondere toekomst!

 

Copyright © Miriam Bonink Gezondheidscoach 2022. Alle rechten voorbehouden.
ontwerp: Baats ontwerp